Jūros dienos šventė Šventojoje rugpjūčio 5-7 dienomis

0
139

Jūros dienos šventė Šventojoje pirmą kartą surengta prieš 88 metus. Tęsiant šią tradiciją, Palangos kultūros ir jaunimo centras pajūrio gyventojus ir svečius kviečia į tris dienas truksiančią šventę, kurioje netrūks edukacijų ekologijos tema, muzikos ir, žinoma, žuvienės.

Rugpjūčio 5 d. Jūros gatvėje prasidės „Jūros alėjos mugė“, o vidurdienį, 12 val., Šventosios upėje prie „Energetiko“ tiltelio vyks „Vikingų laivų“ treniruotės. Norintys dalyvauti šiose atraktyviose varžybose ir išmėginti savo jėgas dar gali spėti užregistruoti komandą iki liepos 29 d. Palangos kultūros ir jaunimo centro puslapyje www.pkjc.lt.

Rugpjūčio 6 d. 11 val. Būtingės evangelikų liuteronų bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už žuvusius jūroje, o nuo 12 iki 17 val. Pėsčiųjų aikštėje (Topolių g. 4) laukia įvairios edukacijos ir mokymai ekologijos tema „Gamta-tai mes“. Renginyje dalyvaus specialiosios tarnybos: Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Palangos policija bei Palangos visuomenės sveikatos biuras. Specialistai mokys suteikti pirmąją pagalbą, o tai mokėti yra itin svarbu esant dideliam karščiui, ypač būnant prie jūros. Įvairias veiklas taip pat pristatys „Baltijos jūrų skautų“ komanda, Palangos atvira jaunimo erdvė „Be Stogo“, Lietuvos Raudonasis Kryžius, „Caritas“ ir kt.

Po pietų, 14 val., Šventosios upėje vyks linksmiausia šventės atrakcija – „Vikingų laivų“ varžybos. Šventosios upe komandos pasroviui turės įveikti pusės kilometro ilgio trasą – nuo Beždžionių tilto iki vadinamojo „Energetiko“ tiltelio. Nugalėtojai kausis ne tik išbandydami savo jėgas, bet ir dėl Mero taurės. Po varžybų Alėjos miškelyje (Jūros g. 2) 16 val. visi kviečiami paskanauti žuvienės, kurią virs Šventosios bendruomenės atstovai.

Vakare, nuo 18.30 val., Pėsčiųjų aikštėje lauks nuotaikinga koncertinė programa „Banguojantys ritmai“, kuriame dalyvaus įvairios jaunimo grupės iš kūrybinių vasaros stovyklų pajūryje, o 21 val. pagrindiniame koncerte visus džiugins muzikos grupė Arina ir „Veto Bank“.

Paskutinę šventės dieną, rugpjūčio 7 d., 11 val. Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už žuvusius jūroje, o 12 val. prie Šventosios gelbėjimo stoties po keleto metų pertraukos atnaujinus tradiciją bus leidžiami gėlių vainikai pagerbiant ir prisimenant žuvusius jūroje.

Palangos kultūros ir jaunimo centro informacija